10 יתרונות לווטסאפ API

כיום וואטסאפ נמצאת בשימוש נרחב של אנשים פרטיים רבים, והיא מאפשרת ליהנות משלל תכונות מתקדמות, כמו ניהול קבוצות ורשימות תפוצה, קבלת התראות, שליחת מסרים וקבלתם, השתקה של ערוצים מסויים, נעיצת תכתובות חשובות, חיפוש איכותי ועוד ועוד.

 

לצד קיימת וואטסאפ ביזנס – אפליקציה שמיועדת לשימוש של עסקים – היא מספקת מענים אוטומטיים, תיוגים חכמים, אפשרות לפרופיל לעסק שבו מפורטים השירותים או המוצרים שבית העסק מוכר לקהל לקוחותיו ועוד.

ווטסאפ ביזנס היא האחות הקטנה של ווטסאפ API – במדריך הבא נסביר מה זה API של וואטסאפ, מהם היתרונות, אילו דרישות נדרשות מחברות שמעוניינות להטמיע בעסק פיתוח מבוסס קריאות API לוואטסאפ ועוד. 

מה זה תשתית API?

 API זה למעשה Application Programming Interface (ובעברית, ממשק לתכנות אפליקציות) – ולמעשה מדובר בתשתית שמאפשרת למי שמורשה בגישה אליה, להתחבר אליה באישור מוקדם, מראש. 

היתרונות ב- ווטסאפ API

הנה כמה מן היתרונות המרכזיים שעסקים משיגים באמצעות שימוש בתשתית ה – API:

יתרון מספר 1: שליטה מלאה בתהליך העסקי

וואטסאפ היא אמצעי התקשורת הפופולרי ביותר מול לקוחות – שיחה בווטסאפ יכולה לקדם משמעותית עסקה. אבל זה לא התהליך היחיד – הטמעת שימוש ב – WhatsApp API מאפשרת לבית העסק לחבר את התקשורת מול הלקוח לתהליכים העסקיים של החברה.

כאשר חברה מעוניינת לספק מענה איכותי ללקוחות באמצעות שירות וואטסאפ ביזנס לאורך כל שעות היממה, חיבור לתשתית ה – API יאפשר לארגון לתעד את שם הנציג שביצע את ההתקשרות מול הלקוח ותוכן השיחה, וזאת לצורך בירורים אפשריים עתידיים.

בנוסף ניתן לחבר את וואטסאפ למערכות ה – CRM של החברה, לשמור תיעוד משיחות שונות שקיימו נציגים עם לקוחות, לאפשר מענים אוטומטיים, לשלב שימוש בבוטים על מנת לספק את המענה הראשוני ללקוח בצורה מהירה ולאסוף לידים לצורך המשך טיפול ועוד.

יתרון מספר 2: תיעוד תובנות צרכניות 

החיבור לתשתית ה – API מייעל שמירת לוג מפורט אודות התכתובת מול הלקוחות, ולאפשר חיפוש מתקדם לאחר מכן, לצורך חילוץ תובנות עסקיות מן ההתכתבויות האלו. כך ניתן להבין "מה לקוחות רוצים" ואילו שאלות "תוקעות עסקאות". 

יתרון מספר 3: חיבור לעסק, רשמיות, מיתוג

נראות הווסטאפ רשמית – היא תואמת חברה – צבעים, תמונה לוגו. יותר לא תראו תמונה של 3 ילדים שמייצגת חברה גדולה:) החברה יכולה לעשות שימוש בתשתית ה – WhatsApp API על מנת לעצב ולתג את ההודעות השונות שהיא שולחת, ולכלול בהן מוטיבים שונים כמו לוגו, וצבעים של הברנד, על מנת לשוות לתכתובת מראה מקצועי ורשמי.

יתרון מספר 4: ניהול הרשאות

בלא מעט חברות, בטח ובטח כאשר מדובר בחברות גדולות, נושא ניהול הרשאות לביצוע פעילות הינו נושא קריטי- כך למשל, יכולה חברה להגדיר סמכויות שונות לעובדים בדרגים שונים, ולבצע תהליכי בקרה על העובדים האלו באמצעות מנהלים בדרגי ביניים.

יתרון מספר 5: שילוב אוטומציה בעסק

מבחינתנו, המניע העיקרי להתחבר לתשתית WhatsApp API הוא אוטומציה בעסק. אוטומציה חוסכת כסף וזמן, מקדמת תהליכים עסקיים וגורמת ללקוחות להיות מרוצים יותר – כולנ ורוצים לקבל תשובה מהירה, כאן ועכשיו. ברור שבמדיה ולקוח מעוניין בסיוע אנושי, נושא זה משולב במערכת, לצד אוטומציה.

יתרון מספר 6: פחות טעויות

חיבור ל – API של וואטסאפ מאפשק קביעה מראש מה נוסח ההודעות ששולחים – איך הן נראות? מה כתוב בהן? איך הן מעוצבות? חסל סדר שגיאות כתיב ומתן הרשאת יתד לנציגי מכירות לכתוב מה שמתאין להם באותו הרגע…

יתרון מספר 7: מסע לקוח שמתאים לצרכי העסק

עוד יתרון משמעותי שתשתית ה – API של WhatsApp מספקת לבעלי עסקים וחברות הוא ביצוע התאמות אישיות לצרכים של בית העסק. ניתן ליצור מסע לקוח שמוביל את הלקוח בסיום הודעה אחת להודעה אחרת או לאתר, לפי רצון הלקוח. 

יתרון מספר 8: חיסכון בזמן

שימוש ב – WhatsApp API כחלק משטף העבודה של החברה מאפשר הוצאת דוחות ביצוע מרכזיים, איתור מקומות בהם לא הושלם הטיפול בלקוח, ריכוז המידע ויצירת תוכינות שיפורים לפיו.

יתרון מספר 9: מענה אחיד 

פעמים רבות, אנו הצרכנים, מקבלים מענה לא אחיד מן הנציגים – פעם כך ופעם אחרת. הסיבה לכך, הרבה פעמים, היא העדר שימוש בתשתית תוכן אחידה – חלק מנציגי השירות מאלתרים פשוט מכיוון שטקסטים לא הוגדרו.

יתרון מספר 10: תיעוד היסטוריה לצרכים משפטיים, צרכניים 

יתרון חשוב נוסף של וואטסאפ API מתבטא ביכולת לנהל מאגר היסטורי של התכתבויות, למשל באמצעות העברת צילומי מסך או תכנים של ההתכתבויות האלו לבסיס נתונים שמנוהל בחברה. 

איך מתחברים לתשתית ה – API של WhatsApp Business?

בשביל זה אנחנו כאן…

חשוב לדעת שיש המון שירותים שמאפשרים התחברות ל API של וואטסאפ – חלקם הנם "קיצורי דרך" ממגוון סוגים ובגדול הם יכולים לעבוד מעולה ולאורך זמן אבל תמיד קיימת הסכנה של חסימה כי בסופו של דבר, הפתרונות האלה הם פיראטיים.

שימוש בפתרונות מסוג זה לרוב יהיה מהיר יותר וכמובן זול יותר, אבל חשוב לקחת בחשבון גם את החסרונות.

ספקים מורשים להתחברות לוואטסאפ API

ספקים מורשים בישראל

אולי תתפלאו אבל גם בארץ יש ספקים מורשים שיאפשרו לכם להתחבר ל API של וואטסאפ:

NEXTCHATS.COM

קומבקוס / Commbox

גלסיקס / Glassix

ספקים מורשים בעולם

יש לא מעט ספקים מורשים בעולם אבל אנחנו נציין כמה מרכזיים:

Twillio

Messagebird

Wati.io

לסיכום

באתר תוכלו למצוא שפע סיבות להתקשרות באמצעות חיבור ל – API של וואטסאפ. אנחנו כאן לכל שאלה נוספת. 

Scroll to Top
  • test
  • test
  • test
  • test
  • test
  • test